Fakta om Tyrkiet

Fakta om Tyrkiet Tyrkiets officielle navn er "Turkiye Cumhuriyeti" – eller på dansk "Republikken Tyrkiet".

Selvom mange regner Tyrkiet for en del af Europa (og som et muligt medlem af EU), ligger 97 % af landet rent faktisk i Asien.


Størrelse

Det samlede areal udgør godt 780.000 km2 – svarende til godt og vel 18 gange Danmarks størrelse. Befolkningstætheden er omkring 90 pers. pr. km2 (i Danmark er den godt 127 pers. pr. km2).

2.648 km er landegrænser, mens hele 7.200 km er kyststrækning – så der er ikke noget at sige til, at Tyrkiet har samme mange, dejlige strande.

Byer

Istanbul Hovedstaden er Ankara med godt fem millioner indbyggere.Den største by er dog Istanbul, hvor der bor omkring 18 millioner mennesker.

Istanbul er samtidig den eneste by i verden, der ligger på to kontinenter (Europa og Asien). De to bydele er adskilt af Bosporus-strædet.

Befolkning

Der bor godt 77 millioner mennesker i Tyrkiet. Af dem er godt 98 % muslimer, mens resten er sunni-muslimer og alevier. Den største minoritetsgruppe er kurderne, som udgør 20 % af Tyrkiets samlede befolkning.

Geografi

Mount Ararat Det højeste punkt i Tyrkiet er Mount Ararat på 5.166 meter, der ligger i den østlige del af Tyrkiet.

Ifølge legender skulle Noahs Ark stå på toppen, og der er da også stadig mange ekspeditioner, der søger efter den.

Men selvom man ikke er på jagt efter arken, er Mount Ararat med evig sne på toppen et oplagt sted for en aktiv ferie, hvis man befinder sig i denne del af landet.

Tyrkiets lokaltid er en time foran den danske.

Copyright © Loco Media